Ajuntament de Lloret de Vistalegre

 

ITINERARIS NATURALS

1- Comuna de Llorito. Itinerari: Es Pi Gros, Camí de s’Aljub, Camí Blanc, Camí de Ca’n Dimoni. (peatonal 1 hora).

Començam aquest itinerari vora el cementiri de Lloret. Entram dins Sa Comuna i cap a l’oest a l’indret conegut com es Pi Gros (ja desaparegut). Molt a propd’aquí es localitza el Camí des Pi Gros. Seguin aquest camí fins a les proximitats del camp de futbol, on el deixarem per anar a cercar el camí de s’Aljub. Arribats a s’Aljub deixarem aquest camí a l’esquerra i continuarem cap al cau de sa Murtera. Arribam al camí Blanc, i el seguiremcap a l’esquerra fins a trobar lacarretera d’Algaida, ja al límit de Sa Comuna, però ben aviat ens tornarem a endinsar pel Camí de Ca’n Dimoni fins a arribar de nou al Pi Gros o al Camp de futbol.

2- Molí de’n Perico, Pou de Llorac, Molí de’n Nina, Font Figuera, Pou de Sa Casa Nova, Cementiri i es Molins

Situats davant Es Pou hem de prendre per la carretera de Sineu i a uns tres-cents metres després girem a la dreta per la carretera de Montuïri. Al cap de poc i a la nostra esquerra, observarem el Molí de’n Perico, amb la seva torre rebaixada. Seguint per aquesta carretera durant un quilòmetre, i també a l’esquerra, ens apareix el Pou de Llorac, poc abans de les cases del mateix nom.

Ara cal tornar enrera un centenar de metres per girar cap a l’esquerra, sempre per camí asfaltem i trobarem a la dreta la Font Figuera, i a l’esquerra el Molí de’n Nina. Després de la font seguim aquest camí i prenem la primera desviació asfaltada a la dreta que ens ha de conduir vora el cementiri de Lloret. A mitjan camí però, tendrem la possibilitat de desviar-nos a l’esquerra per arribar fins el Pou de Sa Casa Nova.

Travessem ara a la carretera Lloret-Pina i, deixant a la dreta el cementiri, voregem l’espai de Sa Comuna fins a trobar un creuer de carreteres. Aquí hem de seguir per la dreta cap a la barriada d’Es Molins, per on retornarem a Lloret, després d’admirar els dos molins fariners que allà es localitzen. (Distància: 4 quilòmetres. Peatonal, ciclista o automòbil).

3- Itineraris pel Pla de Mallorca